Robby

Maak deze heerlijke gin-tonic pannenkoeken!

Vandaag staat volledig in het teken van de pannenkoek, want het is namelijk internationale Pancake Day! Alle reden dus om weer eens een keer een stapel te bakken, want iedereen lust ze en het eten van pannenkoeken is altijd weer een feestje. 

Vooral deze exemplaren met gin-tonic smaak. Niet voor de kinderen uiteraard!

Dit heb je nodig voor 10 pannenkoeken:

  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 250 ml gin-tonic (blikje)
  • olie of boter om te bakken

Voor de siroop:

  • 250 milliliter gin-tonic (blikje)
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 citroen

Zo maak je ze:

  • Giet 250 milliliter gin-tonic en een steelpannetje op laag vuur en voeg hier de suiker het citroensap aan toe.
  • Laat inkoken totdat het stroperig is en zet dan weg.
  • Meng in een beslagkom de bloem, het ei, de suiker en een snufje zout.
  • Voeg hier 250 milliliter gin-tonic aan toe en meng tot een glad beslag.
  • Laat een klontje boter in een koekenpan smelten.
  • Maak de pannenkoeken door met een soeplepel beslag in de pan te gieten. Bak de pannenkoek om en om mooi bruin.
  • Herhaal tot het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoeken met de siroop eroverheen gedruppeld! Eet smakelijk en… proost!

Lees ook: Wie kent oud-Hollandse arretjescake nog? Deze variant met Licor 43 is nóg lekkerder

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld videostill BBC Good Food