Roos

Hier fleur je elke salade mee op

Aangezien de warmere temperaturen in aantocht zijn, hebben we met z’n allen meer trek in salades. Of je nou op de gezonde tour bent of niet: een salade kan enorm lekker zijn – mits-ie een goede dressing heeft. De supermarktschappen staan tjokvol met verschillende soorten saladedressings. Zonde, want met maar een paar ingrediënten maak je een dressing gemakkelijk zelf.

Mosterd met mayonaise en olijfolie

We horen je denken: mayonaise? Ondanks dat mayonaise een ongezond imago heeft, zijn er in de supermarkt flink wat varianten te vinden met minder vet. Dun je saladedressing aan met een paar druppeltjes water en voilà, je bent klaar. Optioneel: voeg wat honing toe om een honing-mosterddressing te creëren.

Tahin met knoflook en citroensap

Tahin is een sesampasta met enorm veel voedingswaarden en weinig suiker. Door dit toe te voegen aan een salade met gegrilde groenten krijgt je salade een heerlijke smaak. Meng met wat knoflook, citroensap en eventueel een aantal druppels water. Heerlijk!

Avocado-olie met olijfolie en appelazijn

Staat er een Griekse salade op het menu? Dan is een olijfolie met flink wat peper en zout eigenlijk al voldoende. Toch kan de boel nog lekkerder, bijvoorbeeld door een dressing van avocado-olie, olijfolie en appelazijn te maken. Fris, zuur en nét even wat anders. Optioneel: voeg nog wat honing toe om de boel iets minder zuur te maken.

Pesto met mayonaise en olijfolie

Een salade met tomaat en mozzarella gaat ontzettend goed samen met een heerlijke pestodressing. Omdat een pestodressing nu niet echt de meest verantwoorde keuze is, kiezen we ervoor een light-mayonaise te gebruiken. Met een klein schepje pesto en olijfolie is een heerlijke dressing zo gemaakt!

Olijfolie met balsamicoazijn en rode wijnazijn

Groot fan van de Italiaanse keuken? Geef je salade een Italiaanse twist met deze frisse en zure dressing. Iets meer pit geef je gemakkelijk door wat verse peper toe te voegen. Deze dressing gaat goed samen met een rucolamelange, cherrytomaatjes, aubergine en volkoren pasta.

Ook lekker: Romige tomaat-komkommersalade met mozzarella en parmezaanse kaasdressing

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash