Ingrediënten
  • 1 afgebakken stokbrood
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 pakje katenspek
  • 1 ei
  • 1 zakje gehaktkruiden
25 oktober 2016
60 min.
4 pers.

Dit gevulde stokbrood smaakt gewoon goddelijk!

Er zijn van die dagen dat je gewoon zin hebt in iets écht lekkers. Iets speciaals waarvan je van te voren weet dat het blije gezichten aan tafel tovert.

Een gerecht waar je met het hele gezin van kan smullen en dat bij iedereen favoriet is, vanavond even geen lange tanden aan tafel! Nee, vanavond wordt er met smaak gegeten, door jou én de kinderen! Wij hebben een recept voor je gevonden dat ons al doet watertanden als we er alleen al aan denken. Niet voor elke dag, maar zo af en toe mag je je dieet best even aan de kant gooien om gewoon even lekker te genieten. Dit gevulde stokbrood is zo’n speciale maaltijd die ook nog eens hartstikke makkelijk te maken is.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg ondertussen het gehakt, het ei en de gehaktkruiden bij elkaar in een kom en kneed alles goed door elkaar.
  • Snijd vervolgens het stokbrood in de lengte open, zorg wel dat de uiteinden nog aan elkaar zitten. Niet helemaal opensnijden dus. Vul het stokbrood met het gehaktmengsel en zorg hierbij dat het goed verdeeld is.
  • Rol een stuk aluminiumfolie uit over het aanrecht dat ongeveer 2,5 keer zo groot is als het stokbrood. Leg in het midden van de folie een aantal plakjes katenspek achter elkaar. Dan plaats je het stokbrood er bovenop en leg je de overige plakjes katenspek over de bovenkant. Dan sla je beide kanten van de folie naar binnen en pak je het goed in.
  • Nu kan het brood 45 minuten in een voorverwarmde oven, even laten afkoelen en smullen maar!

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: By Aranka | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 afgebakken stokbrood
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 pakje katenspek
  • 1 ei
  • 1 zakje gehaktkruiden