Sabine

Waan je in de Italiaanse keuken met deze gevulde eieren

Gevulde eieren eten we in Nederland bij de vleet, maar ook in andere landen zijn ze niet zo vies van een lekker gevuld eitje. Ben jij altijd al benieuwd geweest hoe de Italianen ze eten? Probeer dit recept dan eens!

Dit heb je nodig:

  • 6 hardgekookte eieren
  • 60 gram pesto
  • 30 gram mayonaise
  • 45 gram zongedroogde tomaten
  • 30 gram pijnboompitten

Zo maak je het:

  • Snijd je hardgekookte eieren in de lengte doormidden en verwijder het eigeel. Doe het eigeel in een schaal en prak ze fijn met een vork.
  • Voeg de pesto en mayonaise toe aan je eigeel en mix tot het een soepel mengsel is.
  • Gebruik een spuitzak (of gewoon twee lepels) om het mengsel terug in de eieren te krijgen.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukje en verdeel ze over de eieren. Voorzie elk ei ook van wat pijnboompitten.

Wil je de ingrediënten uit dit recept zelf maken? Bekijk deze recepten dan eens: 

Zo maak je zelf pesto
Met dit ingrediënt maak je de lekkerste mayo

Bron: Laura in the KitchenBeeld: Videostill YouTube Laura in the Kitchen