Robby

Lekker en heel simpel: gevuld stokbrood!

Soms heb je gewoon zin in iets ongezonds en lekkers, maar wel wat creatievers dan een patatje met van de snackbar om de hoek. Een lekkere traktatie voor jou en de (klein)kinderen is dit heerlijke gevulde stokbrood, hiermee zal je geen lange tanden aan tafel hebben.

Beetje ongezond, dus niet voor elke dag: maar dit gevulde stokbrood is wel ontzettend lekker!

Dit heb je nodig voor 1 gevuld stokbrood!

  • 1 afgebakken stokbrood
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • handje geraspte kaas

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg ondertussen het gehakt, het ei en de gehaktkruiden bij elkaar in een kom en kneed alles goed door elkaar.
  • Snijd vervolgens het stokbrood in de lengte open, zorg wel dat de uiteinden nog aan elkaar zitten. Niet helemaal opensnijden dus.
  • Vul het stokbrood met het gehaktmengsel en zorg hierbij dat het goed verdeeld is. Strooi er kaas overheen.
  • Rol een stuk aluminiumfolie uit over het aanrecht dat ongeveer 2,5 keer zo groot is als het stokbrood.
  • Dan sla je beide kanten van de folie naar binnen en pak je het goed in.
  • Nu kan het brood 45 minuten in een voorverwarmde oven, even laten afkoelen en smullen maar!

Lees ook: Zo maak je zelf koolhydraatarm brood zonder te kneden

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: By Aranka | Beeld: Ateliers Cuisine Corrine