Robby
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 8 bolletjes mini-mozzarella
  • 1 theelepel pizzakruiden

De gehaktballen zijn heel simpel te maken: begin met het kneden van het vlees met het ei, paneermeel, pizzakruiden en knoflook totdat alles goed met elkaar vermengd is.

Verdeel vervolgens het gehakt in 8 gelijke stukken en druk elk stukje met natte handen uit elkaar tot een platte lap. Leg hier een bolletje mozzarella op en vouw het gehakt hier voorzichtig omheen. Kneed het met natte handen zodat er geen barstjes in het vlees zitten, de mozzarella moet er niet uit lekken. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ballen eerst rondom bruin, zet hierna het vuur laag en voeg een scheutje water toe. Braad de gehaktballen in ongeveer 15 minuten bruin en keer ze af en toe even een kwartslag om. Even laten afkoelen en klaar ben je! Ook heerlijk als koude snack met wat tomatenpuree om in te dippen! 

Beeld: Videostill