Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • Snufje zout
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • 1 el citroensap
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 2–4 el water (om te verdunnen)
  • Snufje zout
  • 3 el granaatappelpitten
  • Verse peterselie of munt, grof gehakt
  • Eventueel wat sumak (optioneel, voor een frisse toets)
Lisa Pover
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • Snufje zout
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • 1 el citroensap
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 2–4 el water (om te verdunnen)
  • Snufje zout
  • 3 el granaatappelpitten
  • Verse peterselie of munt, grof gehakt
  • Eventueel wat sumak (optioneel, voor een frisse toets)

Een zonnig Midden-Oosters bijgerecht dat net zo mooi oogt als het smaakt. De romige tahinsaus vormt een perfecte tegenhanger voor de rokerige aubergine, terwijl de granaatappelpitten zorgen voor een frisse, zoetzure crunch. Perfect voor bij de barbecue, of als kleurrijk voorgerecht op een zomerse tafel.

Bereiding:

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees kruislings in met een mesje (niet door de schil heen). Bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout.

  2. Grill de aubergines op een barbecue of in een grillpan, met de gesneden kant naar beneden. Grill ze 5–7 minuten per kant tot ze mooi gekleurd en zacht zijn.

  3. Maak ondertussen de tahinsaus: Meng de tahin, citroensap, knoflook en een snufje zout in een kommetje. Voeg beetje bij beetje water toe tot de saus mooi romig en schenkbaar is.

  4. Serveer de aubergines warm of lauwwarm, met een flinke lepel tahinsaus, de granaatappelpitten en verse kruiden eroverheen. Bestrooi eventueel met wat sumak voor extra frisheid.