Naomi

 Gefrituurd ijsje

Je favoriete ijs, maar dan anders!

Als je eens wat anders wilt doen met je ijsje is dit perfect. Je krijgt heerlijk bevroren ijs, zoals het hoort. Maar dan met een knapperig korstje. Warm en koud in een gerecht dus! Maak dit gerecht met jouw favoriete ijs en je zult niet teleurgesteld worden. Vanille, aardbei of misschien wel pistache? Het kan allemaal! 

Wanneer ga jij dit maken?

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

  • 1 bak ijs (a 500 gram)
  • 600 gram cake
  • 130 gram bloem
  • 1 ei
  • 240 milliliter water
  • olie om in te frituren

Wat moet je doen?

  • Haal 6 bollen ijs uit de bak en leg die op een bakplaat bekleed met bakpapier. Vries dit een uur in, zodat ze goed stevig zijn.
  • Snijd de cake in plakken die ongeveer  2-4 centimeter dik zijn.
  • Leg drie plakken cake zij aan zij op vershoudfolie en rol ze plat met een deegroller.
  • Leg een bol ijs in het midden en vouw de cake er met behulp van het folie omheen, zodat je een mooi dicht balletje hebt.
  • Herhaal dit met de andere 5 bollen ijs.
  • Doe ze in de vriezer voor minimaal een uur, zodat ze goed stevig zijn.
  • Maak een tempurabeslag met het bloem, ei en het water.
  • Verwarm de frituurpan voor op 200 graden.
  • Hul de ijscakebal in het beslag en doe het voor 15-30 seconden in de frituur pan. Doe dit een voor een. Frituur ze niet te lang, anders smelt het ijs.
  • Serveer ze gelijk met bijvoorbeeld poedersuiker.

Lees ook: Zo maak je heerlijk mango-ijs met maar 3 ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill Tasty