Naomi

Gâteaux Invisible betekent onzichtbare appelcake!

Soms wil je je gasten gewoon verbazen. Deze Gâteaux Invisible klinkt niet alleen heel luxe, maar hij bezit ook luxueuze smaken. Appel en karamel zijn een match gemaakt in de hemel en dat komt helemaal terug in deze cake.

Wie ga jij verbazen?

Wat heb je nodig? (voor 5 porties)

Voor de appelcake

  • 455 gram appels, Pink Lady of Fuji
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 120 milliliter melk
  • 1 eetlepel boter, gesmolten
  • 95 gram bloem
  • amandelschaafsel

Voor de karamelsaus

  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel boter
  • 120 milliliter slagroom

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in hele dunne plakjes.
  • Meng in een middelgrote schaal de eieren met de suiker en voeg hier de melk en gesmolten boter toe.
  • Zeef het bloem boven het mengsel en spatel het erdoor. Voeg de appelplakjes toe en zorg dat ze helemaal gehuld worden in het mengsel.
  • Spatel de appels in een met bakpapier beklede cakevorm. Schep het in de schaal overgebleven mengsel eroverheen.
  • Bak de cake in 40 minuten in de oven. Bedek ‘m vervolgens met aluminiumfolie en bak ‘m dan nog 10 minuten.
  • Laat ‘m afkoelen alvorens je ‘m uit de cakevorm haalt.

Voor de saus

  • Doe de suiker en boter in een magnetronbestendige schaal. Doe dit voor 2 minuten in de magnetron, totdat de suiker bruin wordt. Haal de schaal voorzichtig met ovenwanten uit de magnetron.
  • Voeg meteen de slagroom toe en roer dit goed door met een garde of lepel.
  • Giet het mengsel over de cake.

Lees ook: Nu zin in appeltaart? Zo maak je binnen 5 minuten een appeltaartje!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill Tasty