Desy

Goedkoop en snel!

Ben je op zoek naar een lekker en vullend lunchgerecht dat goedkoop is én snel klaar is? Dan moet je deze frittata eens uitproberen! Je bent er maar een halfuurtje mee bezig en je kunt er meerdere dagen van eten. 

Dit heb je nodig:

  • 300 gram aardappelen
  • 200 gram chorizo, in plakjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 6 eieren
  • 100 milliliter slagroom
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • handjevol verse bieslook

Zo maak je het:

  • Snijd de aardappelen in stukken. Doe de aardappelen in een ruime pan met water en breng dit met een beetje zout aan de kook. Laat vijf minuten zachtjes doorkoken. Laat uitlekken.
  • Verhit een grote koekenpan en voeg de chorizo toe. Bak de chorizo op middelhoog vuur totdat het krokant wordt. Laat de overtollige olie uit de pan lopen.
  • Voeg de rode ui toe aan de pan bak samen met de chorizo nog vijf minuten. Meng ondertussen de eieren, slagroom, kaas en en verse bieslook in een kom.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de aardappelen samen met de helft van de chorizo en alle ui toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in in de koekenpan en strooi alle chorizo eroverheen. Bak op laag vuur 15 minuten totdat de frittata bijna gestold is en zet hem dan onder een grill of even in een warme oven.

Lees ook: Lekker voor het weekend: dit stokbrood is belegd met een heerlijk mengsel van kaas en knoflook!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delicious Magazine | Beeld: videostill