Ingrediënten
  • 750 gram kipfilet
  • 1/2 gele ui
  • 150 gram champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter slagroom
  • 500 gram farfalle pasta
  • 150 gram spinazie
  • 110 gram Parmezaanse kaas
Sara Bergsma
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 750 gram kipfilet
  • 1/2 gele ui
  • 150 gram champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter slagroom
  • 500 gram farfalle pasta
  • 150 gram spinazie
  • 110 gram Parmezaanse kaas

Klaar in een handomdraai!

Niets is zo lekker om na een lange werkdag een heerlijk bord met dampende, romige pasta te verorberen. Dit keer combineren we vrolijke farfalle pasta met malse stukjes kip en smaakvolle champignons. En het leuke is: voor de bereiding hoef je helemaal niet lang in de keuken te staan. Dus, knoop je schort om en aan de slag! 

Zo ga je te werk:

  • Snijd de kip in blokjes. Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip, zout en peper toe aan de pan en bak deze tot ze goudbruin zijn. Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is, haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg nog één eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak hierin de ui voor één à twee minuten.
  • Snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook. Voeg de ingrediënten toe aan de ui en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper, tijm en paprikapoeder. Roer het geheel weer goed door om de kruiden goed op te laten nemen.
  • Voeg de kippenbouillon en slagroom toe aan de pan en roer. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de farfalle pasta toe.
  • Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking en zorg ervoor dat je elke twee minuten roert om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Disclaimer: de kooktijd kan in dit recept iets langer zijn dan wanneer de pasta in water wordt gekookt. Controleer af en toe dus zelf of de pasta al gaar is door even te proeven.
  • Wanneer de farfalle pasta al dente is voeg je de spinazie en kip toe. Roer totdat de spinazie slinkt en wordt opgenomen door de saus.
  • Voeg Parmezaanse kaas toe en roer tot ook deze is opgenomen door de saus en er een gladde massa ontstaat.
  • Garneer met extra Parmezaanse kaas en serveer.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Makkelijk recept: eenpansgerecht met rijst en kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock