15 februari 2018

Maak dit eenpansgerecht vanavond nog

Er zijn van die dagen dat je geen zin hebt om te koken en al helemaal geen zin hebt in veel afwas. Dan is een eenpansgerecht ideaal: je gooit gewoon alles bij elkaar, even wachten en klaar is kees. Dit recept is even afwasvriendelijk als dat het lekker is, en het ook nog eens heel makkelijk te bereiden. 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 300 gram kipfilet
  • 4 aardappels
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water
  • zout en peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de kipfilet in stukjes, schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Bestrooi met zout en peper.
  • Pak een ovenvaste pan en giet er er een scheutje olie in.
  • Bak de kip kort aan, totdat deze enigszins krokant is.
  • Pers de knoflook en voeg deze toe aan de kip. Voeg daarna de honing, het water en de mosterd toe.
  • Voeg de aardappels toe, roer alles goed door elkaar en bak alles een minuut of drie.
  • Zet vervolgens de ovenbestendige pan in de oven. Als je geen ovenbestendige pan hebt, schep je alles in een ovenschaal.
  • Na 30 minuten haal je de pan uit de oven, roer je alles even door en voeg je de sperziebonen toe.
  • Zet de pan weer terug in de oven voor nog 15 minuten en klaar is je eenpansgerecht!
  • Bon appétit 🙂

Lees ook: Lekker, makkelijk en goedkoop: bloemkoolquiche met spekjes!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel | Beeld videostill CheatSheet