Sabine

Met deze pompoen-tomatensoep kun je er weer tegenaan

Een soepje met room kan een fantastische schrale troost zijn voor het druilerige weer buiten, maar gezond kunnen we de room niet noemen. Wil je gezond eten? Dan houdt dat écht niet in dat je gedoemd bent tot een leven lang sla kauwen. Je kunt je soep namelijk ook romige maken met pompoen! Haal snel de volgende ingrediënten in huis, want deze pompoen-tomatensoep is heerlijk.

Dit heb je nodig:

  • 8 tomaten, in kwarten
  • 1 kleine biologische pompoen, in stukken gesneden en ontpit
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 teentje knoflook, klein gesneden
  • 1 flinke hand basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak 

Zo maak je het:

  • Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en verwarm hierin het scheutje olijfolie. Voeg daarna de knoflook en ui toe en fruit dit.
  • Doe daarna de pompoenstukken en tomatenpartjes in de pan en schenk de groentebouillon erbij. Wacht tot de bouillon kookt en zet het vuur daarna laag.
  • Laat de soep 15 minuten zacht pruttelen.
  • Controleer na de 15 minuten of de pompoenstukken zacht zijn. Hierbij geldt: hoe groter de pompoenstukken, hoe langer het duurt. Is de pompoen nog wat hard? Laat het dan nog even opstaan.
  • Gebruik een staafmixer om de soep daarna te pureren zodat een romige soep ontstaat.
  • Voeg vervolgens het handje basilicum toe en pureer de soep daarna kort zodat ook de basilicum fijner wordt. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer de soep daarna direct.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Beeld: Videostill YouTube ChefTube