Dorien Ypma
30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 180 gram pizzasaus
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 eigeel

Een nieuwe variatie voor pizza liefhebbers!

Deze pizza bladerdeeg twists geven een leuke draai aan de klassieke pizza. Met smaakvolle toppings en een knapperige textuur zijn ze perfect voor een partysnack, borrel of als lunch. Maar, eigenlijk kunnen we elk moment van de dag wel een reden bedenken om van deze snack te smullen!

Zo maak je pizza bladerdeeg twists

  • Leg de twee vellen bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Knip cirkels van gelijke grootte uit. Verwijder vervolgens het bovenste vel.
  • Smeer op het onderste vel bladerdeeg pizzasaus en bestrooi het met geraspte kaas.
  • Neem een glas en plaats het in het midden van de cirkel. Snijd met een mes 10 stroken vanaf de rand van het glas naar buiten.
  • Pak de onder- en bovenkant van het gesneden bladerdeeg en draai ze links- of rechtsom, zodat er een ‘twist’ ontstaat.
  • Smeer een beetje eigeel over de bovenkant van het bladerdeeg, voor een mooi bruin en krokant korstje.
  • Bak de pizza bladerdeeg twists ongeveer 20-25 minuten in de oven op 200°C.
  • Eet smakelijk!

Tip: voor extra smaak sensatie kun je de pizza bladerdeeg twists ook van andere toppings voorzien. Je kunt bijvoorbeeld ham, salami, spek of andere soorten kaas gebruiken voor een hartige variant. Of je maakt de twists zoet door ananas toe te voegen. Zo creëer jij je eigen favoriete pizza bladerdeeg twists!

Lees ook: ‘Recept: zo maak je een heerlijke pizzadip’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock