31 mei 2017

Met deze tips wordt jouw lasagne verrukkelijk!

Een lekkere lasagne gaat er bij ons altijd wel in. Het is een veelzijdig gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Toch is het ook een recept waar je een heleboel aan kan verpesten; te veel lasagnebladeren, te veel saus, te veel zout enzovoort. Wil jij de perfecte lasagne maken? Volg dan deze tips op!

  • Gebruik droge of verse lasagnevellen. Gebruik je droge lasagnevellen? Dan moet je iets meer saus gebruiken; anders kunnen de bladen niet goed garen. Begin in de ovenschaal altijd met een laagje tomaten- of bechamelsaus.
  • Blijven je groenten altijd een beetje hard wanneer je lasagne maakt? Kook of bak de groenten dan eventjes voordat je ze in de ovenschaal doet.
  • Gebruik je vlees in je lasagne? Bak dit dan voordat je het in de ovenschaal doet. Vlees heeft namelijk wat langer nodig om te garen en je wilt geen rauw vlees in je gerecht hebben!
  • Gebruik je soms vis in je lasagne en is dit altijd te droog? Dit komt doordat vis veel minder lang nodig heeft om te garen. Vis vooraf bereiden is dus niet nodig; vis kun je het beste rauw in de lasagne stoppen.
  • Wat je graag wilt, is dat de lasagnebladen veel saus opnemen. Het gerecht wordt dan steviger en de saus loopt er dan niet uit. Om dit te bereiken kun je het beste ervoor zorgen dat de saus de juiste dikte heeft door een beetje bindmiddel toe te voegen.
  • Laat de lasagne altijd zo’n 10 tot 15 minuten rusten als deze uit de oven komt.

Zin gekregen in lasagne? Deze pastarecepten zijn om van te smullen:

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle.be | Beeld: videostill