Ingrediënten
  • 150 gram mayonaise
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • Snufje zout en peper
  • 2 middelgrote broccoli, in roosjes, beetgaar
  • 120 gram cheddarkaas, geraspt
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 18 gram amandelschaafsel, getoast
  • 3 plakken bacon of ontbijtspek, krokant gebakken en verkruimeld
  • Verse bieslook, naar smaak, fijngesneden
Christel
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram mayonaise
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • Snufje zout en peper
  • 2 middelgrote broccoli, in roosjes, beetgaar
  • 120 gram cheddarkaas, geraspt
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 18 gram amandelschaafsel, getoast
  • 3 plakken bacon of ontbijtspek, krokant gebakken en verkruimeld
  • Verse bieslook, naar smaak, fijngesneden

Heerlijk als lunch!

Ben je op zoek naar een voedzame, lekkere lunch? Zoek niet verder. Deze crunchy broccolisalade barst van de vitamines en is ook nog eens gezond. Eet je vegetarisch? Dan kun je de bacon vervangen door wat avocado.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de mayonaise, appelazijn, dijonmosterd, het zout en de peper in een kommetje en roer tot een egale massa.
  • Laat de broccoli volledig afkoelen en doe de broccoliroosjes vervolgens in een kom. Voeg daar de cheddarkaas, rode ui, amandelschaafsel, bacon en bieslook aan toe en roer door elkaar.
  • Schenk de dressing over de broccoli, roer een laatste keer door en klaar is Kees!
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: gebakken zalmfilet in honing-knoflookboter

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill