Desy

Want haastige spoed is zelden goed

Vaak hebben we eigenlijk maar weinig tijd voor het bereiden van eten. Het liefste maken we tussen alle bedrijven door even snel een hapje klaar; we hebben het immers druk genoeg met werken, ons sociale leven en andere bezigheden. Sommige gerechten lenen zich prima voor de Franse slag, maar voor deze acht moet je toch écht even de tijd nemen.

1. Tosti
Er bestaat helaas niet zoiets als ‘even snel een tosti klaarmaken’. Althans niet als je het over een pantosti hebt. Een tosti met kaas moet namelijk wel eventjes in de pan liggen om te garen; zo wordt het brood knapperiger en niet zwart en krijgt de kaas de kans om te smelten.

2. Gekarameliseerde ui
Wanneer je een lekker gekarameliseerd uitje wilt hebben, dan is geduld echt een schone zaak. Om het uitje te voorzien van de perfecte bruine kleur en ervoor te zorgen dat de buitenkant niet te zwart wordt terwijl de binnenkant nog niet zacht genoeg is moet je de ui langzaam op laag vuur garen.

3. Pijnboompitten
Het bakken van pijnboompitten kan nogal een doorn in het oog van menig hobbykok zijn; het is namelijk niet simpel om de pitjes gelijkmatig bruin te krijgen. Toch is de oplossing heel erg simpel; bak de pijnboompitten op laag vuur in een pan met een dikke bodem en je zult zien dat ze eindelijk gelijkmatig bruin worden.

4. Biefstuk
Een beetje een dikke biefstuk moet je langzaam garen, wat wellicht niet strookt met wat je eerder hebt gehoord over een biefstuk. Het zit zo: bij een dunne of kleine biefstuk is het noodzaak om de buitenkanten dicht te schroeien op hoger vuur; tegen de tijd dat dat klaar is, is de binnenkant perfect medium gebakken. Doe je dit echter bij een dikkere biefstuk, dan is de buitenkant zwart terwijl de binnenkant nog niet eens warm, laat staan gaar is.

5. Worst
Ook worst moet je op laag vuur bereiden, het liefst terwijl je de worsten continue om blijft draaien. Ook hier is de reden dat je graag een mooie bruine kleur aan de buitenkant van de worst en een gare binnenkant wilt. Te snel bakken zal je een zwartgeblakerd worstje met een rauwe binnenkant krijgen. Overigens geldt dit voor meerdere soorten vlees!

Dit vind je misschien ook leuk: Dit is waarom je bruin gebakken friet het beste kunt vermijden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels