Ingrediënten
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 tomaat
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 theelepel paprikapoeder, chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • verse basilicum
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 2 eetlepels bloem
  • geraspte kaas
Desy
60 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 tomaat
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 theelepel paprikapoeder, chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • verse basilicum
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 2 eetlepels bloem
  • geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm in met boter en bedek hem met de plakjes bladerdeeg. Snijd de ui en pers een teentje knoflook. Verhit olie in een wok en fruit hierin de ui. Voeg daarna de knoflook toe en bak even mee. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en rul het in de wok. Meng in een kom de eieren samen met de melk en de bloem tot een glad geheel. Voeg aan het mengsel wat paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder en verse basilicum aan het gehakt toe wanneer het gaar is. Schep het gehaktmengsel in de vorm en giet het eimengsel over het gehakt heen. Sluit af met een laagje geraspte kaas en plakjes tomaat. Doe de taart veertig minuten in de oven. Serveer direct met bijvoorbeeld een frisse salade.


Pagina 2/2

Beeld: Quiche door MD111 onder de licentie CC BY-SA 2.0