Christel
30 min.
14 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram boter, op kamertemperatuur
  • 75 gram kristalsuiker
  • 65 gram bruine suiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 135 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • 50 gram vanille puddingmix
  • Snufje baking soda
  • Snufje zout
  • 165 gram chocoladedruppels
  • 75 gram noten, gesneden

Zeker het proberen waard

De Airfryer is bij ons thuis niet meer weg te denken. We gebruiken de luchtfriteuse om ovenbroodjes, frietjes en taarten te bakken. Heb jij weleens koekjes in de Airfryer gebakken? Maak eens deze heerlijke chocolate chip havermoutkoekjes! 

Lekker dat ze zijn!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Chocolate chip havermoutkoekjes?

  • Verwarm je Airfryer op 175 °C en leg bakpapier in de Airfryermand.
  • Doe de boter en suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een luchtig geheel.
  • Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot alles goed is vermengd.
  • Doe de havermout, bloem, droge puddingmix, baking soda en zout in een andere kom en roer even door.
  • Voeg de droge ingrediënten aan het botermengsel toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Roer de chocoladedruppels en de noten door het deeg.
  • Schep met een eetlepel een balletje uit het deeg, druk het een beetje plat en leg het in de Airfryermand. Er passen zo’n vier koekjes in de Airfryer.
  • Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in de Airfryer of tot ze goudbruin zijn. Haal de koekjes er voorzichtig uit en laat afkoelen. Herhaal met het overgebleven deeg.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Crème brûlée-wentelteefjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels