15 + 120 min.
6 pers.

Je maakt deze chocoladetruffels gemakkelijk zelf

Liefhebbers van zoet, chocolade en machtige snacks zijn over het algemeen dol op chocoladetruffels. Je koopt deze chocoladebolletjes in veel supermarkten of bij de bakker, maar wist je dat je ze ook gemakkelijk zelf maakt? Sterker nog: je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de chocoladetruffels:

  • Zet een pannetje op laag vuur en verwarm hierin de gecondenseerde melk. Wacht tot de melk begint te pruttelen en giet het vervolgens in een grote kom.
  • Voeg door een zeef de cacaopoeder in delen toe aan de melk. Voeg steeds een beetje toe, roer door en herhaal dit meerdere malen. Roer tot er een glad geheel ontstaat.
  • Bedek een ovenschaal met vershoudfolie en bestrooi dit met cacaopoeder.
  • Giet het chocolademengsel in de ovenschaal en vouw de rest van de folie er overheen. Laat dit 2 uur afkoelen in de koelkast.
  • Snijd met een scherp mes het grote blok in kleine blokjes. Draai hier vervolgens met je handen balletjes van.
  • Top de chocoladetruffels af met cacaopoeder.
  • Eet smakelijk!

In onderstaande video zie je hoe je de chocoladetruffels precies maakt:

@audreysauruschocolate truffles with only TWO INGREDIENTS?! genius ? ##minitutorials ##learnontiktok? acai bowls on huntington beach – Rook1e

Ook een aanrader: Gezonde chocolade snacks met maar 3 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 100 gram cacaopoeder