Sabine

Bestaat er een betere combinatie dan aardbeien en chocolade?

Degene die ooit op het idee kwam om aardbeien in chocolade te dippen, is een waar genie (waar is die Nobelprijs voor eten?). We combineren het zoete fruit maar wat graag met chocolade. Dus waarom geen chocoladebrownie maken met aardbeien? Het is superlekker én het ziet er ook nog eens heel leuk uit zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Dit heb je nodig:

  • kant-en-klare chocolade browniemix (en eventueel ingrediënten die de verpakking aangeeft)
  • 175 gram melkchocolade chips
  • 200 gram aardbeien
  • 175 gram donkere chocolade chips
  • 30 milliliter kokosolie (of andere olie)

Zo maak je het:

  • Bedek een vierkant bakblik, het liefst van 20 centimeter, met bakpapier.
  • Bereid de browniemix volgens de verpakking en voeg daarna de melkchocolade chips toe aan het mengsel. Doe dit in het bakblik en zet deze in een voorverwarmen oven op de temperatuur die de brownieverpakking aangeeft.
  • Smelt in een kleine kom de pure chocolade samen met de kokosolie.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze daarna in stukjes.
  • Schenk, wanneer de chocoladebrownie uit de oven komt, de chocolade over de brownie. Verspreid daarna de aardbeienpartjes bovenop de chocolade en duw ze eventueel zachtjes in de chocolade. Laat de brownie daarna minstens een uur koelen zodat de chocolade wat kan harden.

Bron: TipHero. Beeld: Videostill