Ingrediënten
  • 60 gram roomkaas
  • 70 gram suiker
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 zakje Dr. Oetker kloppudding vanille
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 milliliter volle melk
  • Zanddeeg taartbodem (kant-en-klaar)
  • 3 bananen, gesneden (bewaar een aantal stukjes voor de topping)
  • Opgeklopte slagroom (voor de topping)
  • 175 gram Amaretti koekjes (bewaar een aantal voor de topping)
20 min + 6,5 uur min.
10 pers.

Deze taart kun je niet laten staan

Loopt het water je al in de mond bij de woorden cheesecake en bananenpudding? Wij begrijpen dat als geen ander. Deze taart zet je gemakkelijk in als dessert, maar doet het ook goed naast een lekkere bak koffie of thee. Ondanks dat-ie vrij ingewikkeld lijkt, maken we de boel vandaag eens wat makkelijker. Met een kant-en-klare bodem ben je binnen een handomdraai klaar. Wedden dat niemand dat door heeft? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cheesecake met bananenpudding:

  • Doe de roomkaas in stukjes in een kom en mix tot een glad geheel. Voeg vervolgens de suiker, slagroom en het vanille-extract toe en mix tot er pieken ontstaan.
  • Doe in een andere kom het zakje vanillepudding en schenk de melk erbij. Klop dit met een garde tot de boel lekker stevig wordt en zet voor ±5 minuten in de koelkast. Schep vervolgens de pudding door het roomkaasmengsel.
  • Giet de helft van het cheesecakemengsel in de taartvorm. Bedek vervolgens met plakjes banaan en Amaretti koekjes. Giet vervolgens de andere helft van het cheesecakemengsel hier overheen. Zet de taart voor ±6 uur in de koelkast.
  • Bedek de bovenkant met kruimels van de Amaretti koekjes. Top de boel af met wat toefjes slagroom, Amaretti koekjes en plakjes banaan.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Simpele Kit Kat rolletjes met vier ingrediënten

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 60 gram roomkaas
  • 70 gram suiker
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 zakje Dr. Oetker kloppudding vanille
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 milliliter volle melk
  • Zanddeeg taartbodem (kant-en-klaar)
  • 3 bananen, gesneden (bewaar een aantal stukjes voor de topping)
  • Opgeklopte slagroom (voor de topping)
  • 175 gram Amaretti koekjes (bewaar een aantal voor de topping)