Naomi

Het staat binnen 15 minuten op tafel en je maakt iedereen blij!

Ontbijten wordt soms een beetje saai. Elke keer dezelfde havermout, elke keer hetzelfde broodje met hetzelfde beleg. Wij helpen je eens wat variatie in je ontbijt aan te brengen én je krijgt er ook nog een extra portie groente door binnen. Carrot cake havermout is alles wat je nodig hebt in de ochtend om goed op te starten. Probeer het zelf!

Wat heb je nodig? (voor 2 porties carrot cake havermout)

  • 125 gram geraspte wortel
  • 310 milliliter melk
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 snufje gemberpoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 snufje zout
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • klein scheutje citroensap (optioneel)

Suggesties om als topping te gebruiken

  • walnoten
  • rozijnen
  • kokosvlokken
  • kaneel

Wat moet je doen?

  • Rasp de wortel zo fijn mogelijk. Meng in een pan de melk, honing, kaneel, gember, nootmuskaat en zout.
  • Roer vervolgens de wortels en de havermout erdoor.
  • Zet de pan op het vuur en zorg dat het gaat koken. Laat het geheel 8-10 minuten koken terwijl je blijft roeren. Mocht het iets te dik worden roer er dan een eetlepel melk doorheen.
  • Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.
  • Verdeel de havermout over de kommen en doe er een topping naar keuze overheen.

Eet smakelijk!

Meer ontbijtinspiratie nodig? Bekijk dit eens:

bron: ohsheglows | beeld: