Sabine

Deze smeuïge boterkoek is net zo lekker als het origineel

Boterkoek is een lekkernij die we allemaal weleens hebben gehad. Lekker, zo’n stuk massief boterkoek. Hoewel er niets mis is met het originele exemplaar, zijn we ook weleens in voor iets anders. Deze speciale boterkoek bijvoorbeeld. We kennen de koek als een massief gebakje, maar deze boterkoek is supersmeuïg.

Dit heb je nodig voor de botercakebodem:

  • 1 pak kant-en-klare witte cakemix
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 110 gram gesmolten boter

Dit heb je nodig voor de botervulling:

  • 230 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 110 gram roomboter
  • 500 gram poedersuiker

Zo maak je de bodem:

  • Verwarm de oven voor op 175/180 graden.
  • Doe de cakemix (zonder de ingrediënten die de verpakking aangeeft) in een kom en voeg hier de eieren en vanille-extract toe. Smelt de boter en doe de boter ook in de kom. Meng daarna goed.
  • Vet een rond bakblik in en doe hier het beslag in.

Zo maak je de botervulling:

  • Smelt de boter en doe dit in een kom en voeg hier de eieren, roomkaas en vanille-extract aan toe. Roer dit goed. Voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  • Schenk het beslag in het bakblik en zet het daarna voor 35 tot 45 minuten in de oven. Je lekkernij is klaar wanneer de randen hard zijn gebakken, maar de binnenkant nog wat sompig lijkt.

Andere boterkoek maken? Probeer dan eens: 

Bron: I am baker Beeld: Videostill Recipe Girl