Sabine

De burgers zijn rijk aan mangaan, ijzer, zink, magnesium, vitamine a en vitamine c

Wil je een lekkere, maar toch ook gezonde burger voor op de boterham? Dan hebben wij het recept voor je. Belangrijke ingrediënten zijn kikkererwten, havermout en courgette. Deze zijn rijk aan allerlei soorten vitamines en mineralen. Niet alleen is deze burger gezond, maar het is ook nog eens voor te schotelen aan je vegetarische vrienden!

Dit heb je nodig voor 6 burgers:

  • 360 gram kikkererwten, gekookt
  • 240 gram havermout
  • 120 gram courgette
  • 40 milliliter ketchup
  • 20 gram pindakaas
  • halve rode ui, versnipperd
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • zout en peper naar smaak
  • plantaardige olie

Zo maak je het:

  • Rasp de courgette en doe de geraspte courgette in een schone theedoek. Knijp daarna zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  • Doe de courgetterasp in een kom en voeg de versnipperde rode ui toe. Prak de kikkererwten fijn en voeg deze ook toe. Roer daarna tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Voeg alle andere ingrediënten ook toe op de havermout na. Roer opnieuw.
  • Voeg daarna de havermout toe en kneed met je handen tot een geheel ontstaat.
  • Verdeel het geheel in 6 gelijke porties en maak hier burgers van.
  • Verhit een beetje olie in een pan en bak de burgers hierin gaar. Ongeveer 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Je kunt de burgers ook grillen.
  • Serveer de burgers op een broodje. Beleg het broodje met eventueel sla, tomaat, rode ui en avocado.

Lees ook: Dít is waarom je beter twee hamburgers in plaats van ééntje kunt bestellen bij McDonalds!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostill YouTube The Domestic Geek