Naomi

Wij zijn fan van deze broccoliquiche

Bladerdeeg is lekker, maar wel echt een caloriebom. Het is daarom ook wel eens lekker om een quiche te maken zonder het deeg. Gelukkig is dit heel makkelijk en heel lekker! Dit recept is gegarandeerd een succes en zit bomvol groenten. Een feestje voor op tafel!

Geen gluten, geen vlees en alleen maar lekkers in deze broccoliquiche

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 675 gram aardappelen
  • 250 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 theelepel zout
  • een halve theelepel peper
  • 6 eieren
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 eetlepels slagroom

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng tweederde van de broccoli met geraspte aardappel en 100 gram kaas samen. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Vet een taartvorm in en giet het broccolimengsel in de taartvorm. Druk het goed aan, zodat het de vorm krijgt van een korst.
  • Bak de ‘korst’ nu voor 45 minuten in de oven.
  • Meng de eieren met de overgebleven broccoli, tomaat, ui, kaas, slagroom en peper en zout samen.
  • Giet dit mengsel op de korst en zet het geheel nog 25 minuten in de oven.
  • Laat het even afkoelen en je overheerlijke korstloze taart is klaar!

Lees ook: 4 redenen waarom je elke dag broccoli zou moeten eten

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: tasty | Beeld: videostill Tasty