Sabine

Heerlijk met jam en clotted cream!

Wanneer je weleens in Engeland bent geweest, is het je misschien opgevallen dat die Britten vaak een scone eten bij de thee. En geef ze eens ongelijk. Het gebakje is superlekker!

Ga je een high tea organiseren of wil je gewoon iets lekkers bij de koffie? Dan is de scone hier het uitgelezen hapje voor!

Dit heb je nodig:

  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram koude boter, in blokjes gesneden
  • 85 gram castorsuiker
  • 280 milliliter karnemelk
  • Snufje zout
  • Twee theelepels vanille-extract
  • Rozijnen
  • Klein scheutje melk

Zo maak je het:

  • Week de rozijnen een uurtje in water en giet het daarna af.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Haal de bloem door een zeef en doe dit in een kom. Voeg de boter en zout toe en kneed dit deeg tot de boter is opgenomen door de bloem.
  • Voeg de karnemelk en vanille-extract samen en zet dit even in de magnetron tot dit lauw is. Voeg dit daarna bij de bloem en mix tot het een mooi deeg is. Voeg daarna ook de rozijnen toe en kneed het verder.
  • Maak daarna gelijke bolletjes van ongeveer vier centimeter dik en leg dit op een bakplaat. Doe het scheutje melk in een kopje en gebruik een kwastje om de scones in te kwasten met de melk.
  • Bak de scones daarna in 10 minuten goudbruin.

Scones zijn ook erg lekker met lemon curd

Bron: BBC Good FoodBeeld: Pixabay