Sabine
45 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 10 repen spek
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1,5 tomaat, in blokjes gesneden
  • Twee flinke handen sla
  • Zout en peper naar smaak

Alle elementen van een klassieke BLT vind je terug in deze sushirol

De BLT-fans onder ons zullen deze lekkernij meestal eten zoals-ie bedoeld was: als een broodje. Niets mis mee. Hartstikke lekker. Wie daarentegen openstaat voor een kleine ‘voedselkentering’, kan de klassieke BLT omtoveren tot een BLT sushirol. Het broodje laten we achterwege, maar de bacon, lettuce en tomato blijven onderdeel van deze unieke sushirol.

Gezond is het niet helemaal te noemen. Overheerlijk wel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Weef de plakken spek in elkaar door vijf plakken spek horizontaal naast elkaar neer te leggen op een bakrekje. Doe om en om de helft van een stuk spek omhoog. Plaats hier dan verticaal een plak spek op. Leg de omhoog gelegde plakken weer terug en haal de plakken die je eerder niet omhoog haalde nu omhoog. Leg hier ook weer een plak spek verticaal over en leg de omhooggeslagen plakken weer terug. Doe dit tot je als het ware een matje hebt geweven. In de video hieronder zie je ook hoe je te werk moet gaan.
  • Plaats de spek 20 minuten in de oven tot de spek gaar is, maar nog wel te rollen valt.
  • Haal de spek uit de oven en dep voorzichtig met keukenpapier wat vet van het spek af.
  • Rol plasticfolie uit over een snijplank en leg daar het spekmatje op. Dit helpt met het rollen. 
  • Verdeel de mayonaise over de bacon en verdeel daarna aan een zijde van het spekmatje de tomatenblokjes. Verdeel daarna alle sla ook over het matje. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
  • Rol de bacon op en begin met rollen aan de zijde waar de tomaten zitten. Snijd daarna in hapklare stukken. Geniet van de ‘sushirol’.

Lees ook: Sushi eten terwijl je aan de lijn bent? Dan kun je dit het beste bestellen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish