Ingrediënten
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 1,5 kilo zure appels (goudrenetten)
  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram ui
  • 250 gram suiker
  • Een klontje boter
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout, peper en een snufje nootmuskaat
Desy
30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 1,5 kilo zure appels (goudrenetten)
  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram ui
  • 250 gram suiker
  • Een klontje boter
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout, peper en een snufje nootmuskaat

Hete bliksem in een handomdraai!

Hete bliksem is ook weer zo’n Oerhollandse gerecht waar wij geen genoeg van kunnen krijgen! Je hebt er niet veel voor nodig en zet met maar een paar ingrediënten binnen een handomdraai een bijzonder gerecht op tafel. Ga gauw boodschappen doen want je hebt het volgende nodig!

Zo maak je het:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in een kleine stukjes, zet ze onder water en breng aan de kook. Kook in 15 minuten gaar.
  • Schil ondertussen de appels, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een grote pan met ruim water in ongeveer 12 minuten gaar.
  • Snijd de uien fijn en fruit ze in een koekenpan met olie.
  • Voeg het gehakt aan de pan met ui toe en rul het gehakt fijn.
  • Giet de aardappelen af en stamp fijn.
  • Giet de appelen af en voeg de aardappelen en het gehakt toe.
  • Voeg suiker, 1 theelepel kaneel, zout, peper en een snufje nootmuskaat toe.
  • Voeg een klontje boter of een scheutje melk toe om de stamppot nog iets smeuïger te maken.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: videostill