Christel
15 min.
3 - 4 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote komkommer
  • Een snufje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2,5 eetlepels rijstazijn
  • scheutje sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes + extra om te garneren
  • 1 eetlepel chili-olie

Wij watertanden nu al

Als het buiten warm weer is, zien veel mensen het niet zitten om in een warme keuken te gaan koken. Iets wat veel leuker is, is met familie en vrienden barbecuen en bij een barbecue horen natuurlijk ook heerlijke bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met kruidenboter, een aardappelsalade en deze heerlijke komkommersalade.

Wat moet je doen?

  • Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
  • Doe de komkommer in een kom en voeg de zout eraan toe en roer dit goed door. Laat zo’n 10 minuten staan.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Doe de peper in een kommetje en voeg de rijstazijn, suiker, sojasaus, sesamzaadjes, olijfolie, sesamolie. Roer door.
  • Knijp een deel van het water uit de komkommer en voeg de komkommer aan het azijnmengsel toe. Roer goed door.
  • Serveer de komkommersalade en garneer met extra sesamzaadjes en chili-olie.

Lees ook: Zo maak je een heerlijke aardappelsalade voor bij de eerstvolgende barbecue

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Art of Cooking | Beeld: videostill