Naomi

Een lekkere variatie op lasagne

Wil je eens een ander soort lasagne proberen? Probeer dit dan eens! Deze Aubergine Permigiano is heel smaakvol en is ook nog eens glutenvrij. Wat wil je nog meer? 

Smaakvol, simpel en niet duur!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 3 aubergines
  • 45 milliliter olijfolie
  • 890 milliliter tomatensaus
  • 2 tenen knoflook
  • snufje chillivlokken
  • 475 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 175 gram mozzarella
  • een handje verse basilicum

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de aubergine in plakken van 6mm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer er olijfolie op. Breng ze op smaak met wat zout en peper.
  • Bak de aubergine 7 minuten aan beide zijden en laat ze vervolgens afkoelen.
  • Doe de tomatensaus met zout, peper, knoflook  en chilipoeder in een grote sauspan. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
  • Meng de ricotta met de eieren en basilicum.
  • Doe een laag saus in een ovenschaal en doe hier wat aubergine bovenop. Doe daar een laagje ricotta overheen en maak het af met wat mozzarella. Herhaal dit zodat je 3 lagen hebt en eindig met een laagje mozzarella.
  • Bak de ovenschotel in 15-20 minuten op 190 graden.

Lees ook: De ultieme Hollandse snack: zó heb je je rookworst nog nooit gegeten!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Lees ook: Entertaining with beth | beeld: videostill Entertaining with beth