Christel
45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 3 appels
  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 80 gram suiker + 1 eetlepel suiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • Handje rozijnen en walnoten (optioneel)

Om te watertanden!

Sinds de Airfryer een paar jaar geleden op de markt verscheen, is het niet meer weg te denken uit menig huishouden. De Airfryer is niet alleen een uitkomst wanneer het gaat om frietjes minder vet klaar te maken, maar deze machine kun je voor nog veel meer dingen gebruiken.

Zo kun je ook prima cakes en taarten klaarmaken in de luchtfriteuse. Deze overheerlijke appeltaart bak je in slechts dertig minuten!

Wat moet je doen?

  • Verwarm je airfryer voor op 160 graden.
  • Snijd de appels in kleine stukjes. Voeg hier 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel kaneel aantoe.
  • Vet het bakblik dat je in de airfryer doet eerst goed in!
  • Doe alle andere ingrediënten in een kom en mix dit voor een paar minuten.
  • Verdeel drievierde van het deeg over je bakblik. Vergeet niet om de randen ook van deeg te voorzien.
  • Doe de appels (en walnoten en rozijnen), in de vorm. Rol de rest van het deeg in slierten en leg dit over de appels heen.
  • Bak de appeltaart in 30 minuten gaar.

Wil je nog meer dingen in de Airfryer maken? Klik dan eens op een van de onderstaande recepten:

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Airfryer Recipes | Beeld: Video still YouTube