Christel

Zo maak je je pannenkoeken voortaan vaker!

Maanzaad is een zaad dat veel mineralen en vitaminen bevat. Hoewel maanzaad gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, is het niet iets wat we vaak eten. Wat we wel (graag) vaak eten, zijn pannenkoeken. Heb je zin in een stapel heerlijke pannenkoeken? Voeg de volgende keer dan wat maanzaad toe om de lekkernij ietsje gezonder te maken. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in:

Wat heb je nodig voor 10 American pancakes? (3 á 4 personen)

  • 240 milliliter karnemelk
  • 130 gram (volkoren) tarwemeel
  • 1 ei
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 30 gram maanzaad
  • 30 gram suiker
  • 15 milliliter vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • citroenrasp van 1 citroen
  • citroensap van 2 citroenen
  • halve theelepel zout
  • zonnebloemolie om in te bakken

Wat moet je doen?

  • Doe de karnemelk, ei, maanzaad, vanille-extract, citroenrasp en -sap in een kom en roer dit tot een geheel.
  • Zeef vervolgens het meel en voeg de overige ingrediënten toe. Klop dit met een garde door tot er geen klontjes meer zijn.
  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en schenk er een beetje zonnebloemolie in. Schep een beetje beslag in de pan, zodat er een klein pannenkoekje ontstaat. Bak beide kanten van de pannenkoek 2 á 3 minuten.
  • De pannenkoeken zijn naturel al lekker, maar met wat stroop of vers fruit worden ze nóg lekkerder.
  • Geniet ervan!

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: TipHero | Beeld: videostill