Ingrediënten
  • 22 gram Dijonmosterd
  • 60 milliliter olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn of vers citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 900 gram wortelen, geraspt
  • Verse peper naar smaak
  • 45 gram lente-ui
  • 1 eetlepel yogonaise
  • Handjevol rozijnen, geweld
  • 1/2 appel, in blokjes
35 min.
6 pers.

Heerlijk fris en zoet!

Deze wortelsalade is zoet, maar pittig tegelijk. Het heeft een frisse smaak en een lekkere geur. Wil je binnenkort wortels op tafel zetten? Maak ze dan eens op deze manier, weer eens wat anders dan de gewone gekookte wortel! 

Zo maak je het:

  • Doe de mosterd, de olie, de azijn of het citroensap met flink wat peper, de mayonaise, de gewelde rozijnen en de appelblokjes in een grote kom en meng tot een glad geheel.
  • Voeg de wortelen en de uien toe meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Bedek de salade en zet 30 minuten in de koelkast. Laat je de salade een nachtje in de koelkast staan, dan trekken de smaken nog beter in. Breng op smaak met zout en peper.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 22 gram Dijonmosterd
  • 60 milliliter olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn of vers citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 900 gram wortelen, geraspt
  • Verse peper naar smaak
  • 45 gram lente-ui
  • 1 eetlepel yogonaise
  • Handjevol rozijnen, geweld
  • 1/2 appel, in blokjes