Christel

Ja echt, je kunt er een heerlijke snack van maken

De kerstdagen zijn weer in aantocht en veel mensen nuttigen tijdens deze feestelijke aangelegenheid graag aardappelpuree. Wellicht ben je net als wij en maak je altijd te veel aardappelpuree. Je kunt de aardappelpuree uiteraard de volgende dag opwarmen en opeten, maar je kunt er ook heerlijke traktatie van maken.

Door het zetmeel krijg je een heerlijke, luchtige traktatie.

Wat heb je nodig voor 20 stuks?

  • 325 gram aardappelpuree
  • 200 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 eiwit, licht geklopt
  • 120 milliliter melk
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 500 gram bloem + bloem om te bestuiven
  • 100 gram cranberrysaus
  • snuf bakpoeder
  • snufje zout
  • poedersuiker

Wat moet je doen?

  • Klop de aardappelpuree en de suiker tot een geheel met een elektrische mixer tot het goed is vermengd.
  • Voeg daarna de eieren, melk en zonnebloemolie en klop het tot een egaal mengsel.
  • Voeg daarna bloem, bakpoeder en zout toe en kneed dit door de aardappelpuree. Kneed het deeg net zo lang tot alles goed is vermengd.
  • Bedek een oppervlak met wat bloem en rol het deeg uit. Tip: als je niet veel werkruimte hebt, is het verstandig om het deeg eerst te halveren voordat je begint te rollen.
  • Rol het deeg uit tot het ongeveer een centimeter dik is. Gebruik daarna een kleine ronde uitsteker (met ongeveer de afmeting 4 centimeter) om veertig cirkels uit het beslag te snijden.
  • Plaats op 20 van deze deegcirkels een beetje cranberrysaus (ongeveer een theelepel) en smeer de randjes in met het eiwit.
  • Plaats de andere deegcirkels bovenop de cranberrysaus en druk ze licht aan.
  • Verwarm een frituurpan op 180 graden en bak de deegbolletjes aan beide kanten twee minuten.
  • Laat de lekkernij uitlekken op keukenpapier en serveer ze met poedersuiker.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Extra Crispy | Beeld: Videostill