20 april 2022

‘Mijn man werd helemaal gek van me, hij was blij dat ik eruit lag’

De afgelopen aflevering van Heel Holland Bakt maakte de tongen flink los. Niet alleen de bijzondere baksels die de kandidaten moesten maken – van pineapple upside down cakes tot een gingerbread huis –, ook de afvaller van aflevering 5 was onverwacht. Daarom blikken we terug op de aflevering en zetten we de afvaller in het zonnetje! 

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt 2022 van 16 april.

Terugblik aflevering 5

In de vijfde aflevering werd Heel Holland Bakt omgetoverd tot The Great British Bake Off, en moesten de kandidaten aan de slag met Engelse baksels. Als eerste een Engelse pie, die naar smaak mocht worden gevuld. Zoet of hartig, de kandidaten gingen los met verschillende ingrediënten. Bij de technische ronde moesten de kandidaten hun vingers branden aan het recept voor een pineapple upside down cake. Een smakelijke traktatie, mits die goed gemaakt wordt. Het spektakelstuk was vooral technisch, de thuisbakkers moesten namelijk aan de slag met een gingerbread huis. Helaas was het geen goede week voor Inge Sikkens-Derks, en moest ze de tent verlaten. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Inge Sikkens-Derks (@ingesikkens)

Voorbereidingen

De vrolijke Inge fleurde de tent op met haar baksels en persoonlijkheid. Gesteund door vrienden en kennissen besloot ze om zich op te geven voor Heel Holland Bakt, en met succes. Vol goede moed en met een dosis zelfvertrouwen stapte ze de tent binnen, maar uiteraard niet zonder goede voorbereiding. “Ik was druk bezig met de voorbereidingen. De thema’s wist ik al en ik moest dingen gaan bedenken en oefenen op tijd.” Ze was er zo druk mee, dat ze tijdelijk gestopt was met haar baan en minder op de golfbaan stond.

IJzerdraadje

Inge, die door de andere bakkers de bijnaam ‘ijzerdraadje’ kreeg omdat haar haar altijd strak in een kuif zat, was enorm blij met de groep kandidaten. “Heel bijzonder dat zo’n groep mensen – die allemaal heel verschillend zijn – zo matchen als je ze bij elkaar zet. Na een uur was het al lachen, gieren, brullen. En nog steeds.”

Favoriete opdrachten

Hoewel de technische opdrachten niet haar ding was, kon ze haar creativiteit kwijt bij het spektakelstuk. Vooral bij het borstbeeld dat de kandidaten moesten maken van André van Duin. In The Great British Bake Off zag ze al dat de kandidaten dit voor hun kiezen kregen. “Ik dacht: je zal het maar moeten maken. En toen werd het één van onze opdrachten om een borstbeeld van André te maken.” Ook haar Engelse pie uit aflevering 5 was misschien geen succes, maar wel enorm lekker. “Er zat bier in, onwijs lekker! André heeft zelfs nog wat mee naar huis genomen, hij kon niet stoppen met eten.”

Een droom

Spijt van haar deelname heeft ze niet. “Ik denk dat er niemand is die er met gemengde gevoelens op terugkijkt. Het is echt een droom die uit is gekomen.” Hoewel ze nu nog kapper is, lijkt het haar leuk om fulltime aan de bak te gaan. “Ik wil de laatste 10 jaar dat ik aan het werk ben iets doen wat ik écht leuk vind. En ik vind bakken veel te leuk om er niet fulltime mee bezig te zijn.”, aldus Inge.

Lees ook: De leukste tweets over aflevering 5 van Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Roland J. Reinders/Omroep MAX