19 januari 2023
Redactie Kookfans

‘Mijn deelname was vooral magisch.’

Zondag was er weer een nieuwe Heel Holland Bakt, en moesten de kandidaten aan de slag met karamel. We blikken daarom terug op de vierde aflevering en zetten de afvaller in het zonnetje! 

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt van 15 januari.

Terugblik aflevering 5

De vierde aflevering van Heel Holland Bakt stond in het teken van koeken, en daar wisten de kandidaten wel raad mee. Ze begonnen de dag met een macarontaart, en daarbij was de grootste uitdaging dat-ie heel bleef. De technische opdracht bestond uit michelettes, waarbij de kandidaten alles met de hand moesten doen. Tot slot het spektakelstuk, wat een heus koekspel was.

Ook in deze uitzending moest er weer een kandidaat zijn schort inleveren, en viel het doek helaas voor Geraldine.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Geraldine Salud (@geraldine_salud)

Uit de comfortzone

Geraldine begon tijdens de pandemie steeds meer met bakken, alleen meedoen aan Heel Holland Bakt had ze nooit verwacht.  Haar liefde voor eten trok haar uiteindelijk over de streep. “Het was een hele bijzondere ervaring”, vertelt Geraldine. “Ik stapte echt uit mijn comfortzone, want normaal gesproken houd ik niet zo van aandacht.”

Magisch

Het bakken in de tent vond ze vooral een groot leermoment, en ze had veel aan de andere kandidaten. “Mijn deelname was vooral magisch. De medebakkers waren stuk voor stuk allemaal talenten en we hadden zo’n goede klik.” Of ze wist dat ze het zo ver zou schoppen? “Ik wilde elke week natuurlijk door, maar ik gunde het de rest ook.”

Macarontaart

Waar ze het meest trots op is? De macarontaart van aflevering 5. “Ik had nog nooit macarons gemaakt. Ik vind ze veel te zoet.” En dat bakken van macarons is in de witte tent niet gestopt. “Ik merk dat ik thuis een beetje geobsedeerd raak door macarons. Ik heb ze nu al een aantal keer gebakken en wil dat ze perfect zijn”, aldus Geraldine.

Lees ook: Dit zijn de leukste tweets over Heel Holland Bakt aflevering 3

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Heel Holland Bakt