25 oktober 2017
Naomi

Langer goed in de verpakking

Bij groenten geldt dat het langer goed blijft in de originele verpakking. Snijd dus van een komkommer alleen het deel af dat je nodig denkt te hebben. Doe er een stukje folie om het uiteinde en laat bij de rest het originele folie erom. Zo blijft-ie veel langer goed.

Maatbeker en weegschaal

Door eten af te meten en te wegen weet je zeker dat je niet te veel kookt en daardoor hoef je ook minder weg te gooien. Ook is het handig om te weten wat je wel en niet in de koelkast moet bewaren.

Goede temperatuur koelkast

Check even of je koelkast de juiste temperatuur heeft. 25 procent van de Nederlanders heeft de koelkast te warm staan, waardoor vlees en zuivel sneller bederft. Zorg altijd dat je koelkast een maximum temperatuur heeft van vier graden.

Juiste indeling

Naast de temperatuur is ook de indeling cruciaal voor het lang goed te houden. Toch is de juiste indeling voor veel mensen nog best lastig. Daarom heeft Het Voedingscentrum een heel handig schema gemaakt. Dat schema vind je hier.

Kliekjes

Kliekjesdag is heel goed. Heel het gezin kan dan kiezen uit lekkere gerechten die je eerder die week gemaakt hebt. Daarbij kan je van overgebleven brood wentelteefjes maken of een heerlijke soep van overgebleven groentenmix. Raadpleeg Kliekipedia als je niet weet wat je met een bepaalde soort eten aan moet.

Pagina 2/2

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl, Voedingscentrum, NOS | Beeld: Max Pixel