08 januari 2018
Desy

De supermarktketen roept drie producten terug

De budgetsupermarktketen ALDI roept drie verschillende producten terug omdat deze mogelijk een gevaarlijke bacterie bevatten die bij inname zou kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de veiligheidswaarschuwing inmiddels gedeeld. 

De producten bevatten mogelijk de gevaarlijke listeria-bacterie.

Listeria-bacterie

De listeria is een bacterie die een ernstige voedselinfectie kan veroorzaken. Hoewel de kans op besmetting met deze bacterie vaak klein is, kunnen de gevolge bij een besmetting wel zeer ernstig zijn. Met name vrouwen tijdens een zwangerschap lopen gevaar bij besmetting van de Listeria-bacterie. De gevolgen mij zwangere vrouwen is dat ze een miskraam of een vroeggeboorte kunnen krijgen van deze bacterie.

Risicoproducten

De bacterie wordt meestal teruggevonden in producten dat langdurig gekoeld zijn en die zonder verhitting gegeten kunnen worden. Producten die een hoog risico met zich meedragen zijn rauwmelkse kaas. rauwe dierlijke producten en voorverpakte gerookte vis. Niet alleen zwangere vrouwen, maar ook ouderen of mensen met een zwak immuunsysteem kunnen het beste deze risicoproducten vermijden om besmetting met de listeria-bacterie te voorkomen.

Nu is deze schadelijke bacterie teruggevonden in één van de producten van supermarktketen Aldi. Heb jij dit product onlangs nog gekocht? Bekijk dan snel op de volgende pagina om welk product het gaat.

Pagina 1/2