02 mei 2018
Maayke

Heb jij deze salade onlangs nog gekocht?

Een van de meest verkochte producten van de Albert Heijn is toch wel de uitgebreide lunchsalade uit het koelschap. Echter blijkt nu dat een van deze salades per direct wordt teruggeroepen door de bekende supermarkt. Dit heeft te maken met het feit dat er een verkeerd etiket op de verpakkingen van de lunchsalades terecht is gekomen.

Er is verder niets mis met de salade, maar er zit wel een verkeerd etiket op de verpakkingen.

Verkeerd etiket

Het gaat hierbij om de lunchsalade van Albert Heijn met geitenkaas, spinazie, blauwe bessen, walnoten en citrusvinaigrette. De supermarkt roept consumenten op die onlangs dit product hebben gekocht per direct terug te brengen naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn. Door het verkeerde etiket op de salade staat er niet op vermeld dat dit product schadelijk kan zijn voor mensen met een melk- en/of notenallergie.

Verpakkingen

Aan het etiket valt niet op te maken dat er ingrediënten in de lunchsalade zitten verwerkt die deze allergieën kunnen oproepen. Het gaat hierbij om de lunchsalade van 200 gram met een THT-datum van 5 mei 2018. De consumenten kunnen het product terugbrengen naar de supermarkt, waarbij ze direct hun aankoopbedrag retour krijgen. Een woordvoerder van Albert Heijn zegt er nog bij dat de consumenten die niet last hebben van een melk- en/of notenallergie, de salade gewoon kunnen consumeren.

Bron: Nu.nl | Beeld: fotomontage, videostill