11 januari 2024
Fabiën

Is het jou al opgevallen dat de chocola niet meer verkrijgbaar is in de winkel?

Daim kennen de meesten als de lekkernij waar ze nooit nee tegen kunnen zeggen als ze in de IKEA zijn. Het chocolaatje is heerlijk, en maar moeilijk te weerstaan. Maarre, is het je al opgevallen dat Daim niet meer in de schappen ligt bij IKEA? We vertellen je waarom niet.

Gestopt met de verkoop

Hoewel je de chocolaatjes jaren geleden voornamelijk bij de IKEA zag, kun je ze nu in menig winkel verkrijgen. En dat is maar goed ook, want de Zweedse meubelgigant is gestopt met de verkoop van het merk. Oh no! IKEA legt uit waarom de chocola niet meer bij hun verkrijgbaar is. Volgens heen heeft dit te maken met dat ze zich willen focussen op producten van eigen bodem. Hierdoor moeten merken van andere bedrijven het veld ruimen.

Eigen producten

“Sinds enkele jaren richten we ons op zoetwaren met Ikea-label en hebben we onze eigen chocolade- en snoepproducten verder ontwikkeld”, vertelde Ikea woordvoeder Matthias Hennius aan de Zweedse krant Göteborgs-Posten. Eerst werd er gespeculeerd dat het ging om een boycot, omdat Mondelez, het bedrijf wat Daim produceert, nog actief is in Rusland, maar dat is dus niet het geval.

Ook in andere landen zullen alle snoepjes van andere leveranciers (niet alleen Mondelez) geleidelijk uit de schappen verdwijnen, bevestigt de Nederlandse Ikea-woordvoerder Jurriaan Zuiderhoek. Waar je de chocolaatjes nog wel kunt kopen? Bij winkels zoals de Action en de Xenos. Enne, anders moeten we het in IKEA voortaan doen met de Zweedse balletjes!

Lees ook: Deze glazenset van IKEA gaat helemaal viraal op TikTok

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Beautify, Retaildetail | Beeld: Adobe Stock