05 oktober 2017
Desy

‘Vrouwen worden sneller dik dan mannen’

Het is een eeuwenoud verhaal; vrouwen komen sneller aan dan mannen. Mannen kunnen alles eten zonder dat ze ook maar een grammetje aankomen en vrouwen worden bij wijze van spreken al dikker als ze naar een roombroodje kijken. Maar wat is hier eigenlijk van waar?

Slecht nieuws voor de vrouwen..

Wetenschappelijk bewijs

Terwijl jij het gevoel hebt alsof de kilo’s er spontaan aan vliegen als je langs een bakkerij loopt, kan je man chinees en pizza’s eten zonder dat er ook maar een grammetje bij komt. Het is dan ook een welbekend gegeven dat vrouwen eerder aankomen dan mannen. Maar wat is hier eigenlijk nu echt van waar? We hebben slecht nieuws: het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat vrouwen meer aanleg hebben om dik te worden dan mannen. 

Vet opslaan

Het heeft alles te maken met de manier waarop je lichaam vet opslaat. Vrouwen zetten voedingsstoffen namelijk makkelijker om in vet dan mannen. Dit komt door het feit dat het lichaam van de man uit meer spieren en botten bestaat dan het lichaam van de vrouw. Dit betekent dat de kilocalorieën die een man binnenkrijgt makkelijker verbrandt worden en minder snel opgeslagen worden als vet dan bij vrouwen het geval is. Jammer!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Pixabay