11 mei 2021

Dat betekent dat ook ‘s ochtends een koffie of ‘s avonds een drankje op het terras weer mogelijk wordt

Als de ziekenhuisbezetting blijft dalen, zal het kabinet per 18 mei ook weer een aantal coronaregels versoepelen. Dat betekent ook dat we vanaf volgende week misschien weer langer op het terras kunnen zitten.

Versoepelingen in de buitenlucht

De reeks versoepeling die er volgende week mogelijk aankomt, heeft vooral betrekking op activiteiten in de buitenlucht. Dierentuinen en pretparken mogen de deuren weer openen en terrassen mogen tot 20:00 uur de stoeltjes buiten laten staan. Momenteel moet iedereen om 18:00 uur het terras verlaten. Ook ‘s ochtends worden de openingstijden wellicht verruimd.

Restaurants

Restaurants blijven bij de komende ronde versoepelingen nog gesloten. Als de ziekenhuisbezetting komende weken blijft dalen, mag er vanaf 26 mei weer binnen een hapje gegeten worden. Ook theaters en musea mogen dan weer bezoekers ontvangen. Wel kunnen hier bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn, zoals een verplichte coronatest met negatief resultaat.

Persconferentie

Of de terrassen volgende week inderdaad een ruimere openingstijd mogen aanhouden, wordt pas kort van tevoren bekend gemaakt. Volgende week is er naar verwachting weer een persconferentie waarin we meer duidelijkheid krijgen.

Lees ook: Horecabazen zien door het slechte weer alsnog de terrassen leeg

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Het Parool | Beeld: Pexels