15 juni 2022
Sanne

De Nacho Cheese Bites zijn vermomd als bitterballen

Albert Heijn, Jumbo, Plus en Van Tol Retail doen een belangrijke veiligheidswaarschuwing. Door een fout in de productie bij Mora zijn de nieuwe Nacho Cheese Bites per ongeluk verpakt in het verpakkingsmateriaal van de Mini’s Rundvleesbitterballen.

Lotcode

Het gaat om de verpakking Mora Mini’s Rundvleesbitterballen met lotcode 214002210 t/m 214002313 en is tenminste houdbaar tot 05-2023. Die lotcode vind je aan de achterkant van de verpakking. De Nacho Cheese Bites in bitterbal-vermomming zijn alleen aan AH, Jumbo, Plus en Van Tol Retail geleverd. Mocht je het product bij een andere supermarkt hebben gekocht, dan is er niks aan de hand.

Allergie

Beetje vreemd als je het zakje opent, maar geen drama, zou je misschien denken. Maar voedselproducenten zijn altijd verplicht om op de verpakking van hun producten te vermelden welke allergenen verwerkt zijn in het product. Door de grote wisseltruc weten mensen die allergisch zijn voor lactose of gluten niet dat het product in de bitterballenverpakking wel degelijk melk en gerst bevat.

De supermarkten laten dan ook weten: “Wij adviseren mensen met een melk- en/of gerst-allergie deze producten niet op te eten. Mensen zonder deze allergieën kunnen deze producten zonder problemen veilig eten.”

Wat moet je doen?

De supermarkten geven aan wat consumenten kunnen doen: “Mora verzoekt consumenten die in het bezit zijn van deze verpakking Mora Mini’s Rundvleesbitterballen om de genoemde lotcode uit de verpakking te knippen en deze op te sturen naar Mora onder vermelding van naam, adres, IBAN rekeningnummer en ten naam stelling van deze rekening. Zij ontvangen het aankoopbedrag terug. Het adres is: Mora Consumentenservice, Antwoordnummer 65013, 5000 VH Tilburg.” Voor vragen kun je contact opnemen met Mora via 0800-2356672 of [email protected].

Lees ook: Wil je proeven: Dr. Oetker komt met pizza-bitterballen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Albert Heijn | Beeld: Videostill YouTube