13 maart 2018
Sabine

Wij nemen meteen een banaan

Gezondheidsgoeroes hebben best wel een haat-liefdeverhouding met het gebogen fruit. De een zegt dat je het niet te veel moet eten en de ander zegt dat een banaan juist goed voor je is. Best verwarrend. Wij waren daarom benieuwd wat er nu echt gebeurt als je twee bananen per dag eet en dat resultaat is best leuk!

Deze positieve dingen gebeuren er.

Suiker

Natuurlijk is een banaan rijk aan suiker en moet je oppassen met het eten hiervan als je bijvoorbeeld suikerziekte hebt. Ben je gezond en eet je ook gezond? Dan kan het volgende gebeuren als je twee bananen per dag eet.

Je krijgt meer energie

De koolhydraten in bananen zorgen ervoor dat je meer energie krijgt. Bananen zorgen ervoor dat deze energie langzaam wordt opgenomen waardoor je je langer energiek voelt dan wanneer je andere zoete snacks eet.

Je hebt minder last van kramp

Weleens midden in de nacht wakker geworden door kramp? Door het eten van bananen kun je dit verminderen. Deze fruitsoort bevat veel potassium en dit zorgt ervoor dat je spieren minder snel verkrampen.

Je hebt minder last van maagzuur

Vaak last van maagzuur? Dan is de banaan je beste vriend. Het fruit zorgt ervoor dat je meteen verlichting voelt wanneer je last hebt van maagzuur. Het neutraliseert het zuur in je maag en het helpt het voorkomen van maagzuur.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2