24 april 2019

We moeten deze week afscheid nemen van een geliefde reep

Onze favoriete chocoladerepen zijn zonder twijfel die van Tony’s Chocolonely. De repen zijn fair trade en verkrijgbaar in vele bijzondere smaken. Karamel zeezout, wit framboos knettersuiker, melk coffee crunch of pretzel toffee: je kunt het zo gek niet bedenken. Zo nu en dan verschijnt er een limited edition en hebben wij weer een goed excuus om naar de winkel te rennen en een reep in te slaan. Maar met de regelmatige komst van nieuwe exemplaren, moeten we helaas soms ook afscheid nemen van huidige favorieten.

Wij moesten van dit nieuws wel even bijkomen.

Melk-popcorn-discodip

Geen paniek: de smaak karamel-zeezout blijft gewoon in de winkels te koop. Maar ben jij helemaal gek op de Tony’s Chocolonely-reep Melk-Popcorn-Discodip? Dan hebben we helaas vervelend nieuws voor je, deze smaak verdwijnt namelijk binnenkort officieel uit het assortiment. Op Instagram postte Tony’s Chocolonely het volgende bericht:

Uitleg

Op de website geeft het chocolademerk meer uitleg over het verdwijnen van de smaak. Tony’s heeft namelijk een ‘nieuw lid’ verwelkomd in de Exclusives-familie: melk-shortbread-karamel. omdat dit een melk-reep is, moest er ook een melk-reep uit het assortiment: melk-coffee-crunch of melk-popcorn-discodip. ‘De popcorn in onze melk-popcorn-discodip is ‘n bijzondere soort popcorn: deze is namelijk alleen in chocolade te verwerken. Maar helaas wordt deze popcorn niet meer gemaakt en wordt het dus ook lastig om onze melk-popcorn-discodip-reep te maken’, zo laat het merk weten op de site.

Hamsteren

De bekendmaking zorgde voor flink wat commotie op Instagram. Zo vragen veel liefhebbers waar en tot wanneer ze de reep nog kunnen inslaan en wordt de hashtag #nietgrappig zelfs gebruikt. Voor wie beslist nog een paar repen op de kop wil tikken: volgens Tony’s Chocolonely zijn er nog een paar verkrijgbaar bij Marqt, Jami, Wereldwinkels, WAAR! en cadeau-en-delicatessenzaken. Rennen!

Lees ook: Dit zijn de allerbeste wijnen per supermarkt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Sebastian Koppehel voor Wikimedia Commons