12 april 2018
Naomi

De gegrilde kip moet niet gegeten worden

Ondanks dat producten uitvoerig gecontroleerd en getest worden, kan het voorkomen dat er iets doorheen glipt. Als dat gebeurd kan dat echter wel grote risico’s hebben voor de volksgezondheid en dat is nu ook het geval. Er is salmonella aangetroffen in de gegrilde kip van supermarktketen Emté.

Controleer snel of jij deze kip ook in huis hebt.

Poepbacterie

Salmonella, ofwel de ‘poepbacterie’, is een heel gevaarlijke bacterie. Hij leeft in de darmen van zowel mensen als dieren en als er niet hygiënisch wordt omgegaan met de bereiding, verpakking en verwerking van een product kan de bacterie daarop komen. Mensen die besmet raken met deze bacterie kunnen last krijgen van diaree, buikpijn en koorts. Sommige salmonella besmettingen zijn erg moeilijk te behandelen, omdat ze resistent zijn voor antibiotica.

Niet consumeren

Juist daarom is het belangrijk dat de kip niet gegeten wordt. Het gaat om de hele gegrilde kip van Emté. Hij is verkocht tussen 25-03-2018 en 06-04-2018. Het product is niet voldoende gegaard en daarom is het gevaar op een besmetting aanwezig. Consumenten worden aangeraden om het product niet te consumeren en terug te brengen naar de supermarkt.

Bron: NVWA | Beeld: pxhere, fotomontage