30 juni 2021
Redactie Kookfans

Bruisende Prosecco Rosé verschijnt deze zomer voor het eerst

Hoe zie jij de zomer voor je? Lekker op een terrasje of in de achtertuin met een prosecco of rosétje in je hand? Dan hebben wij goed nieuws: wijnbrouwerij Bottega brengt deze zomer namelijk een heerlijk zomers drankje op de markt: de Bottega Pronol Prosecco Rosé.

Prosecco Rosé van Bottega

Het Italiaanse wijnhuis Bottega is al jarenlang favoriet. Of je nu een soepel wijntje voor bij de maaltijd zoekt, of juist een heerlijke wijn om een hele zomeravond lang van te nippen: Bottega heeft het allemaal. En nu voegen ze een bijzondere nieuwe wijn toe aan hun assortiment. Bottega lanceert namelijk voor het eerst een Prosecco Rosé. Ze omschrijven het zelf als een “brut mousserende wijn gemaakt van een blend van Glera en Pinot Noir”. De wijn is afkomstig van druiven uit de Italiaanse provincies Treviso en Friuli Venezia Giulia.

Frisse smaken

Misschien vraag je je af hoe zo’n Prosecco Rosé dan precies smaakt? In dit wijntje vind je volop fruitige aroma’s, met bloemige tonen en hints van appel, witte perzik, citrus, en perzikbloesems. Dit maakt deze wijn erg geschikt om te serveren bij gekoelde, zomerse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een salade caprese of rauwe ham. Ook bij visgerechten zoals sushi komt deze wijn goed tot zijn recht.

Sandro Bottega

Eigenaar en directeur Sandro Bottega vertelt enthousiast over de wijn: “Na dit uitdagende jaar verdienen we het allemaal om onszelf en onze dierbaren te verwennen. Met de zomer voor de deur is het de perfecte tijd om deze elegante, frisse en smaakvolle prosecco op de markt te brengen. Ik weet zeker dat Pronol Prosecco Rosé de ideale drank is voor de zomer van 2021.” En daar proosten we op!

Lees ook: Opgelet: vanaf 1 juli geen hoge kortingen meer op kratjes bier of wijn

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bottega | Beeld: Bottega