24 april 2024
Sabine

Wat verzadigt beter? 

Je kunt een pasta heel gezond maken. Met een rode saus met veel groenten, gegrilde kip en volkoren pasta, bijvoorbeeld. Maar we weten ook welk pastagerecht we lekkerder vinden: eentje met veel Parmezaanse kaas, room en met witte pasta. Niet echt gezond. Maar is het eigenlijk slechter voor je dan bijvoorbeeld een patatje met mayo? Welke van de twee vult eigenlijk beter? 

De meivakantie breekt bijna aan en dat betekent voor velen dat er minder gezond wordt gegeten. Maar als je dan gaat voor die ongezonde maaltijd, wat vult dan beter? Een ongezonde pasta? Of toch dat patatje met mayo?

Test
Voor Women’s Health bogen onderzoekers zich over de vraag wat er nu beter vult: pasta of patat. Voor dit onderzoek werden verscheidene proefpersonen vijf dagen in de gaten gehouden en gevoed. Alle deelnemers kregen een normaal ontbijt, een lunch bestaande uit pasta of patat en een standaard diner.

In de periode tussen de lunch en het diner werd aan de personen gevraagd in hoeverre ze vol zaten. En pastaliefhebbers hebben helaas pech: degenen die een bordje patat voorgeschoteld kregen, bleken namelijk aanzienlijk voller te zitten dan de mensen die pasta aten! Wil je dus een keertje zondigen? Dan kun je het beste kiezen voor patat om te voorkomen dat je daarna nog gaat snoepen.

Lees ook: Wat is minder slecht: een portie raspatat of een portie gewone patat?

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health Beeld: Dzenina Lukac (Pexels)