19 december 2018
Sabine

De koningin tolereert geen pasta op het menu

Koningin Elizabeth heeft veel te zeggen over wat de koninklijke familie wel en niet eet. Zo wil Her Royal Highness niet dat mensen knoflook eten, want een erg lekkere geur krijgt je adem er niet van. Ook moet de koningin het menu altijd goedkeuren en een van de dingen die ze niet tolereert is pasta.

De koningin wil niet dat er pasta gegeten wordt.

Geen pasta

Mocht je ooit uitgenodigd worden om te tafelen met de koningin, verwacht dan geen pasta. Het deeggerecht staat nooit op het menu van de royals en dat komt omdat The Queen alleen gezond eten goedkeurt. Helaas voor de pastafans, waaronder Meghan Markle, ziet de koningin koolhydraten niet als gezond en daarom zul je dit niet op het menu zien.

Schaaldieren

Ook schaaldieren zullen niet genuttigd worden tijdens een koninklijk diner. Dit komt omdat je erg snel last van je maag kunt krijgen als je schaaldieren eet die niet vers zijn. De royals kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om met een voedselvergiftiging op bed te liggen en daarom wordt het niet gegeten.

Andere regels

Dacht je dat dit al veel gedoe was? Dan hebben wij hier nog een ‘leuke’ opsomming van regels waar je je aan moet houden als je gaat eten met de koningin:

  • Wanneer de koningin klaar is met eten, moet iedereen ophouden met eten;
  • Je mag de tafel niet verlaten tot de koningin klaar is met eten;
  • Draag je lippenstift? Dan zul je steeds op dezelfde manier uit je glas moeten drinken, want je mag niet meerdere lippenstift vlekken achterlaten op het glas;
  • Je moet altijd netjes gekleed gaan als je met de koningin eet, ook een decolleté is uit den boze;
  • De koninklijke familie gaat de dinerzaal volgens hun rang. De koningin gaat eerst en Harry en Meghan als laatst.

Lees ook: Dit is wat Willem-Alexander en Máxima aten bij koningin Elizabeth

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: So Yummy | Beeld: Videostill